روایتی از انرژی هستهای در مصر
روایتی از انرژی هستهای در مصر
در پنج یادداشت گذشته صنعت هستهای در امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، ارمنستان و عربستان بررسی شد. در این یادداشت که آخرین یادداشت در بررسی انرژی هستهای در کشورهای منطقه است، صنعت انرژی هستهای در کشور مصر بررسی شده است.
در این مجموعه یادداشتها آنچه از همه چشمگیرتر بود توجه کشورهای منطقه به خصوص خاورمیانه به انرژی هستهای و جایگاه آن در تامین انرژی آینده بود. با وجود اینکه منطقه خاورمیانه خود از مهمترین مناطق دنیا در تامین انرژی است اما توجه کشورهای منطقه به انرژی هستهای نشان از عمق آینده نگری آنها و عدم اعتماد به منابع هیدروکربنی است.
مصر
جمهوری عربی مصر با ۸۹ میلیون نفر جمعیت چهل و یکمین اقتصاد دنیا است. مصر بزرگترین تولید کننده گاز در قاره آفریقا و بزرگترین تولید کننده نفت غیر اپک در آفریقا است. همچنین مصر با استفاده از کانال سوئز مهمترین راه انتقال نفت از خلیج فارس به اروپا و آمریکا را فراهم کرده است.
آژانس بین المللی انرژی اتمی مهمترین دلایل حرکت مصر به سمت انرژی هستهای را نیاز به تامین انرژی بخاطر افزایش جمعیت و صنعتی شدن کشور و تامین آب مورد نیاز مناطق محروم برمیشمرد.
شروع فعالیتهای هستهای در مصر از سال ۱۹۵۵ با تاسیس کمیسیون انرژی اتمی آغاز شد و به دنبال آن مجموعهای از فعالیتها آغاز شد که از جمله شروع به کار نخستین راکتور تحقیقاتی در ۱۹۶۱، تاسیس دانشکده مهندسی هستهای در دانشگاه اسکندریه و تجهیزات هستهای آن بود. اولین تلاشها برای ساخت نیروگاه هستهای در مصر در سال ۱۹۷۴ با انجام مناقصه برای ساخت نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی در سایت سیدی کریرانجان گرفت اما بخاطر حادثه هستهای تری مایل آیلند در آمریکا در سال ۱۹۷۹ متوقف شد.
در سال ۲۰۰۷ رئیس جمهور وقت مصر دستور مهمی مبنی بر ساخت نیروگاه هستهای در سایت الدابا در ۱۶۰ کیلومتری غرب اسکندریه را صادر کرد اما بدلیل انقلاب مردم مصر این برنامه نیز متوقف شد.
در حال حاضر دو راکتور تحقیقاتی در مصر چراغ فعالیت هستهای در این کشور را روشن نگه داشته اند اما مصر قصد دارد تا صنعت هستهای خود را رونق دهد. سال ۲۰۱۵ تفاهم نامه ای بین روسیه و مصر به امضا رسید که بر اساس آن قرار است روسیه ۴ نیروگاه هستهای هرکدام به ظرفیت ۱۲۰۰ مگاوات در سایت الدابا بسازد. شروع ساخت اولین واحد نیروگاهی سال ۲۰۲۰ تعیین شده است.
بر اساس گزارش انجمن هستهای جهان تلاش مصر برای دست یابی به انرژی هستهای در دوسناریوی خوش بینانه و بد بینانه بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۱۰۰ منجر به ساخت حداکثر ۹۰ هزار و حداقل ۱۰ هزار مگاوات برق هستهای خواهد در سال ۲۱۰۰ خواهد شد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
Want to join the discussion?Feel free to contribute!